Chokbølgebehandling til achillessmerter

Smerter i achillessenen.

Smerter i achillessenen er oftest lokaliseret til enten bag på hælknoglen, hvor achillessenen hæfter eller længere oppe midt på senen. Smerterne kan have været tilstede i kortere eller længere tid, men skyldes i udgangspunktet som regel en overbelastning. Det kan være en pludselig stigning eller ændring i dine normale aktiviteter eller måske en periode med normale aktiviteter, men hvor dine ressourcer måske har været begrænsede.

Der kan imidlertid være forskellige andre årsager til smerter i området omkring achillessenen og behandlingen af smerterne afhænger af den eksakte årsag. Fælles for de fleste årsager til smerter i achillessenen er, at jo længere tid de står på, jo mere udfordrende er de ofte at behandle.

Hvis du derfor ikke indenfor kortere tid har held med selv at løse problemet, kan det derfor være en god ide, at få en fysioterapeut til at stille den rigtige diagnose og iværksætte den mest hensigtsmæssige behandling og håndtering. Det kan med fordel være en fysioterapeuter med viden om idrætsskader.

​​

Hvordan mærkes smerter i achillessenen

Smerter fra achillessenen mærkes typisk, der hvor skaden er lokaliseret, dvs enten svarende til tilhæfningen bag på hælknoglen eller længere oppe af senen. Området vil typisk være smertefuldt ved berøring.

Ved klassiske smerter fra achillessenen opleves ofte igangsætningsbesvær bl.a. om morgenen, samt efter længere tids inaktivitet. Ved fysisk aktivitet oplever man i begyndelsen, at symptomerne svinder, når senen ”bliver varm” for igen at tage til efter endt aktivitet. Selvom smerterne svinder væk, betyder det desværre ikke, at senen ikke fortsat overbelastes. Det er oplagt allerede her at gøre sig tanker omkring, hvordan dette overbelastningsmønster kan ændres, så senen langsomt bedres igen. Hvis du ikke selv kan afklare dette, kan det være fornuftigt at konsultere en fysioterapeut.

Såfremt problemet fortsætter, sker det ofte, at evnen til at ”varme senen op” mistes og senen vedbliver at være øm under fysisk aktivitet. Dette er et udtryk for at problemet er større og kræver hjælp.

Hvis smerterne sidder ved achillessenens tilhæftning på hælknoglen kan mønstret dog være anderledes. Nogle gange er smerterne bedst om morgenen, hvorefter de langsomt tager til i løbet af dagen ifm. tiltagende fysisk aktivitet. Dette kan bl.a. skyldes at smerterne fra området omkring tilhæftningen ofte involverer flere strukturer.​

​Chokbølgebehandling af achillessenesmerter

Klinikkens behandlere optager altid en sygehistorie og foretager en grundig undersøgelse af dine achillessenesmerter. Målet er at få stillet den korrekte diagnose og få identificeret årsagerne til overbelastningen, således at du som patient tilbydes den mest hensigtsmæssige behandlingsstrategi.

Det kan være relevant at aflaste en periode om end det ikke nødvendigvis betyder, at du skal stoppe dine aktiviteter helt.

Herudover kan forskellige behandlingsmuligheder være relevante afhængig af problemets eksakte karakter og varighed. Hvis symptomerne har stået på længe, er behandling med chokbølger et af de bedste alternativer til at forbedre achillessenens vævsstruktur og mindske dens ømhed.

Sidst men ikke mindst er træning af senen afgørende for at genvinde styrken i senen og dermed evnen til at normalisere aktivitetsniveauet. Det er ofte vigtigt at være opmærksom på, at langvarige smerter fra achillessenen også heler langsomt, og at genoptagelse af aktiviteter bør ske gradvist.

Ring til klinikken og bestil tid allerede idag 65 97 52 00

Firma

Kiropraktor Marianne Kristensen

CVR: 26500621​

Adresse​

Bycentret 202

5330 Munkebo

Kontakt

Telefon: 65 97 52 00

E-mail: klinikken@klinikken-munkebo.dk